8 juni 2016
Wanneer je je op je gemak voelt met onzekerheid,
komen er oneindig veel mogelijkheden in je leven.

Eckhart Tolle  
 
Wat moet je nu doen als je verzeild raakt in een situatie of discussie waar beide opties waar zijn?
In een relatie waar je niet bereid bent beide mogelijkheden serieus te onderzoeken zie je dat het vaak van kwaad naar erger gaat. Het werkt op een gegeven moment echt niet meer.
Als echter beide personen voluit bereid zijn de dual-emma’s van beide tot op de bodem te doorgronden vindt je altijd een oplossing.
Het enige wat je hoeft te doen is de volgende stappen te volgen.
  • Zet je grenzen; doe dit op een dergelijke wijze dat je uitgaat van het slechts mogelijke moment. Dit doe je natuurlijk als alles nog koek en ei is. Zo kan het bijvoorbeeld heel goed werken om met elkaar een code woord af te spreken dat indien gebruikt de ander attendeert op het over de grens gaan.
  • Focus je waardering op de top; maak het jezelf niet moeilijk door te blijven hangen in de dingen die niet goed gingen, maar concentreer je volledig op de fijne momenten. Dat betekent niet dat je de mindere dingen hoeft weg te stoppen of ontkennen. Accepteer het en kijk vervolgens naar de fijne dingen.
  • Blijf kalm terwijl je je opties inventariseert; het heeft geen zin je te laten manipuleren iets te doen of zeggen in het heetst van de strijd. Neem afstand en kijk of je boven de beide waarheden uit kunt steken en met een heel nieuwe benadering kunt komen. Weeg vervolgens af of je in deze situatie verzeild wil blijven zijn of dat het toch beter is de relatie te herijken.
Indien je dit beide op een open wijze doet is de waardering en de bewondering voor de inzet van beide vaak al voldoende het leerproces, dat de relatie vaak is, voort te zetten.
Je bereikt dan een staat van continue creatieve respons op dat wat zich in je leven voordoet.
Je bent en blijft in het NU. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor