15 juli 2016
Je verandert elke dag een beetje
en na een paar jaar
ben je een compleet ander persoon.

George Sand  
 
Hoeveel ruimte geef je jezelf? Sta je open bij nieuwe ervaringen of projecteer je het verleden op je huidige situatie?Natuurlijk is er altijd sprake van een zekere mate van projectie, het wordt alleen anders als je hierdoor totaal laat leiden zonder open te staan voor nieuwe inzichten.
Bedenk wel dat het op het moment dat je succesvol bent in een overlevingsstrategie het lastig is om te veranderen omdat je de ervaring hebt dat je reactie je resultaat opleveren.
Heb je echter in het verleden geen succes geboekt met je strategie en hou je er toch nog steeds aan vast dan moet het al toeval zijn wil die nu wel tot een optimale oplossing leiden.
Het is dus jouw wijze van het interpreteren van gebeurtenissen die in hoge mate bepalen op welke wijze jij ze ervaart. Door je hiervan bewust te zijn en open te staan voor andere en nieuwe inzichten laat je jezelf verrassen door de ruimte die dat biedt.
Plotseling heb je een veel groter scala aan reactie mogelijkheden tot je beschikking en verloopt je leven een stuk aangenamer. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor