19 augustus 2016
Het is niet eerlijk om van anderen dingen te vragen
die je zelf niet zou doen.

Eleanor Roosevelt   
Wie droomt er niet van, precies weten wat je wilt, doen waar je altijd van gedroomd hebt en daarbij ook nog anderen helpen?!
Toch beschikken we als unieke mensen allemaal over onze unieke talenten. Op basis daarvan is het voor ons allemaal weggelegd te behalen wat we ons maar voornemen te behalen.
Vaak beginnen daar al de moeilijkheden met ons iets voornemen. Maar wat dan? En wat zijn dan die unieke talenten? Hoe kom je daar achter?
Allemaal vragen waar alleen jij en jij alleen de antwoorden op kan vinden. En dat kan alleen door volkomen eerlijk tegenover jezelf te zijn. Ben je bereid je volledig over te geven aan je eigen eerlijkheid?
Geef dan vervolgens antwoordt op de volgende vraag:
Met alle tijd en alle geld van de wereld, hoe zou je leven er dan uit zien? Wat zou je dan doen? Ga er rustig voor zitten. Probeer bij je bron te komen. Schrijf op wat er in je opkomt!
Jeff Fuster zei het ongeveer als volgt: "Telkens wanneer je in het contact met anderen oneerlijk bent, wanneer je probeert te verbergen hoe je je werkelijk voelt, wanneer je een beeld van jezelf probeert op te houden, wanneer je een rol speelt in plaats van eerlijk te zijn over wat er met je gebeurt, is de kans groot dat je iets van hen wilt. Je wilt dat ze jou op een bepaalde manier zien. Je probeert het beeld dat ze van je hebben te manipuleren. En wat anders zou hiervoor de reden kunnen zijn dan angst?"
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor