29 augustus 2016
Als je wordt wie je werkelijk bent,
krijg je wat je werkelijk wilt.

Shakti Gawain
 
In plaats van dat je energie krijgt van je rondje joggen voel je je nog beroerder dan daarvoor. Niet normaal dus.
Uit onderzoek blijkt dat joggen goed kan helpen om stress en overwerktheid te verminderen, maar dat is maar tot een bepaald niveau. Als de cortsol niveau’s in je lichaam te hoog zijn gaat dat ook ten koste van je glucose niveau’s en ben je dus geheel door je energie heen. Beter is dan een les Pilates, waarbij je ook op je ontspanning let.
Een volgende indicator voor extreme oververmoeidheid is als koffie je niet meer wakker kan houden. Cafeïne werkt op je systeem als een oppepper, maar als je extreem vermoeid bent en dat zelfs niet meer helpt, zorgt het enkel nog maar voor veel onrust, ook tijdens je slaap en dus minder herstel.
De volgende is als je erg veel last heb van maagzuur. Stress verergert de maagzuur aanvallen, althans de wijze waarop jij ze ervaart. In plaats van lastig worden ze zo heftig dat je het gevoel hebt er wel wat tegen te moeten doen. Dat laatste klopt, namelijk stoom afblazen en de voet van het gaspedaal halen.
De laatste indicator voor extreme stress en dus burn-out is als je huid en dan vooral je hoofd huid op een vreemde manier gevoelig wordt. Het lijkt een soort reactie zoals spierpijn op voortdurend aangespannen aangezicht spieren. Onbewust houdt je je gezicht in een grimas of verstop je je spanning achter een masker wat leidt tot de gevoeligheid.
In deze kalender vindt je geregeld ontspanningtips. Misschien zit er wel wat bij dat je helpt en aanspreekt?
Zo ja doen en anders ontspan maar gewoon. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor