16 september 2016
Je kunt je ogen sluiten voor de dingen die je niet wilt zien
maar je kunt je hart niet sluiten voor de dingen die je niet wilt voelen.

Johnny Depp
 
Voordat je ook maar iets kan doen aan stress, moet je eerst herkennen dat je het hebt. Veel mensen weten wel dat ze stress hebben, maar denken dat dat nog valt onder de categorie "goede" stress. Ongeveer vergelijkbaar met afschuwelijk mooi en langzaam haasten.
Het verschil in chemie tussen je goed voelen en stress is enorm groot. Positieve emoties zoals waardering, geluk en zorg zijn interne energie boosters. Zij creëren hormoon mixen die je cellen en je geest verzorgen. Zij regenereren je mentaal, emotioneel en fysiek.
Als je gestresst bent daarintegen, voel je je boos, opgewonden of gefrustreerd. Deze negatieve emoties produceren heel andere hormoonstromen in je lichaam.
Het gevolg is dat je vitaliteit af neemt en je emotionele weerbaarheid verminderd. En misschien nog wel het belangrijkste: denken dat er goede stress bestaat verhinderd dat je er wat aan gaat doen.
Stop met geloven in goede stress. Probeer ieder stress gevoel om te zetten in een goed gevoel, door je een fijne gebeurtenis voor de geest te halen. Adem rustig in en voel je hart, voel de rust. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor