30 september 2016
Zodra we door een goed voornemen zijn bezield,
raken we in een situatie waarin we ons er niet aan kunnen houden.

William Feather  
Hoeveel voornemens van je lijstje van 10 zijn er op het gouden lijstje geplaatst? Vast niet allemaal.
Wat kun je nu doen met die voornemens die van een X zijn voorzien? Allereerst kijk of hier items bij zitten die essentieel zijn voor jou of jouw omgeving. Markeer deze met een andere kleur.
Ga vervolgens per stap naar hoe je de X zou kunnen oplossen. Hierbij wat tips. Als er iets tussen zit dat je al lang hebt uitgesteld vraag je dan eens af wat het zo essentieel voor je maakt dat het voornemen uitgevoerd wordt. Probeer exact te omschrijven wat het jouw brengt. Grote kans dat je het eigenlijk helemaal niet wilt.
Splits je voornemen in op in kleine behapbare brokjes. Zo klein dat je ervan overtuigd bent het met een kleine inspanning geheel zelf te kunnen doen.
Arrangeer hulp. Bedenk wie je zou kunnen helpen en wat die persoon dan zou moeten doen. Stel de vraag zonder druk, maar wel specifiek. Kunnen ze je nu niet helpen? Dan graag een volgende keer.
Ben je voor je voornemen sterk afhankelijk van anderen of van de hulp van hierboven overleg dan met hen.
Ga vervolgens met ieder commitment even zitten. Adem rustig in en stel je voor hoe het is indien dit voornemen geheel tot uitvoering is gekomen. Pas als je geheel je kan voorstellen hoe het is dit voornemen uitgevoerd te hebben zet je het ook op je gouden lijstje.
Sommige voornemens kun je beter laten voor wat ze zijn.
Richt je liever op je Gouden lijstje. Houdt dit lijstje dagelijks in zicht. In ieder geval tot het eind van het jaar;-)
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor