6 oktober 2016
Alles wat je aanraakt, verander je.
Alles wat jij verandert, verandert jou.
Wat blijft, is verandering.

Octavia Butler   
Stel je bent toch niet helemaal tevreden met de manier waarop je in sommige omstandigheden acteert. Wat ga je dan doen? Besluit je een cursus te gaan volgen om te ontdekken hoe het ook anders zou kunnen, koop je een zelfhulp boek dat aansluit bij je verbeterwens, verdring je het, wat meestal betekent dat je het vergeet, of pak je het structureel aan?
Keuzes te over en ik denk dat de meeste van ons er nog wel een paar bij kunnen verzinnen. Toch blijft het lastig jezelf te veranderen ondanks dat we best beseffen dat we eigenlijk dagelijks minimale veranderingen ondergaan.
Grote veranderingen bereik je niet om het moment dat je er niet zelf 100% voor gaat. Veel van de keuzes die we voor onszelf zien om een verandering tot stand te brengen bestaan slechts uit de eerste stap op de weg naar de nieuwe "ik".
De cursus verwatert snel en het boek blijf ongelezen op de plank liggen. Zonder ook iets structureel anders te doen blijkt het niet eenvoudig om van de ontevredenheid af te komen.
Kijk maar eens naar het voorbeeld roken.......
Dus doe eens gek en ga structureel met jezelf aan de slag en begin daar elke ochtend een half uur mee. Moet je er (nog) vroeger voor opstaan? Prima, dat motiveert namelijk.
Weet je niet wat te doen? Begin dan eens met het doorlezen van deze kalender op de site. Je gaat daarbij vast dingen tegenkomen die je absoluut niet aanspreken.
Maar misschien ook??.... Ik hoor het graag.
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor