10 oktober 2016
Geluk is als een vlinder
die ongrijpbaar is zolang je erop jaagt,
maar die op je neerstrijkt
als je rustig gaat zitten...

Nathaniel Hawthorne  
 
Een andere manier om te kijken naar keuzes wordt gepresenteerd binnen Voice Dialogue.
Hierin wordt uitgegaan van de stelling dat onze persoonlijkheid is opgebouwd uit een groot aantal sub persoonlijkheden. Deze sub persoonlijkheden functioneren altijd in paren van tegenovergestelde eigenschappen.
Meestal is een dergelijk paar niet gelijktijdig beschikbaar, maar is er één energiepatroon aan de oppervlakte of te wel primair en is de ander bewust of onbewust verdrongen.
Het op eigen kracht herkennen van die sub persoonlijkheden kan heel lastig zijn, maar door jezelf herhaaldelijk de vraag te stellen: Wie ben ik? kun je vaak de belangrijkste er wel uit halen.
Als één van de antwoorden op de vraag bijvoorbeeld luidt: Een harde werker die doelgericht en intensief zijn leven benaderd, is er waarschijnlijk sprake van een vrij prominente "Duwer".
De goede eigenschappen van dit energie patroon zijn groot, maar er kleven ook nadelen aan. Voorals als er sprake is van een overactieve "Duwer" lukt het ons niet meer te ontspannen of zelfs slapen. Dit veroorzaakt oververmoeidheid en indien het te lang aanhoudt kan het leiden tot allerlei serieuze gezondheidsklachten.
Welke eigenschappen zijn bij jou prominent aanwezig?
Morgen meer over Voice Dialogue 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor