1 november 2016
Nature is an endless combination and repetition of a very few laws. 
She hums the old well-known air through innumerable variations.

Ralph Waldo Emerson  
Trainen met zones betekent variëren in je trainingsintensiteit en daarmee ook je trainingsduur. Als je niet gewend bent om te sporten is een kleine extra inspanning voor je lichaam mogelijk al een maximale training.
In dit soort trainingen is het van belang dat je de hoge intensiteit niet te lang probeert vast te houden. Beginners maken dan ook vaak de fout de spanningsboog te groot te maken en ze raken hierdoor zeer vermoeid. Dit fenomeen zorgt er dan weer voor dat het extreem lastig is vol te houden. Niet doen dus.
Genieten is belangrijk. Aan het begin is het dan ook belangrijk de intensiteit laag te houden en de duur heel langzaam op te bouwen. Het moet een feest zijn voor het lichaam en geen straf. Laat je dus ook niet opjutten door anderen. Lukt dat niet, train dan alleen of onder professionele begeleiding.
Relatief zware mensen moeten bij hardlopen ook zeker rekening houden met de belasting die hun gewrichten krijgen te verduren. Eigenlijk zijn er maar een paar merken schoenen geschikt voor lopers boven de 90 kilo. Ga als zware loper dus ook nooit op zomaar een sportschoen lopen, dit kan funest voor je gewrichten of pezen zijn.
Morgen de volgende stap.
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor