9 november 2016
Mijn leven is van mij.
Dat mag ik niet vergeten.

Griet op de Beeck
 
De maand november staat erom bekend op menig kantoor de stress te laten toenemen. Nu ligt dat natuurlijk niet aan november maar wel aan het feit dat het einde van het jaar nadert.
In de huislijke situatie zie je het ook wel omdat de feestdagen naderen. Al met al is november een lastige maand, ook al omdat hij ook gekenmerkt wordt door onstuimig weer en het echte doorzetten van de herfst of de start van de vroeg invallende winter.
Daarom nu wat tips om de stress de baas te blijven.
  • Beetje stress mag; liever geen stress omdat je geheel geen stress mag ervaren. Let wel het lichaam herkent het verschil tussen de zogenaamde goede en slechte stress niet.
  • Blijf uit de buurt van de stress kampioenen; laat je niet infecteren en blijf bij jezelf.
  • Leer van diegene die koel en stresslloos lijken te zijn; vraag hen gerust naar hun geheim en besef dat wat ze je zeggen niet jouw goedkeuring hoeft te hebben, maar wel stress kan reduceren.
  • Pak je rust; ook in de vorm van korte momenten voor jezelf. Dit kan prachtig worden ondersteund met de hart ademhaling waarbij je start met diepe ademhaling en daar vervolgens een fijn moment bij in gedachte neemt. Geniet hier een paar minuten van.
  • Herken wat jouw route naar stress is en doe wat met deze informatie. Dit doen kan variëren van workshops, zelfhulp boeken lezen tot vaste momenten van ontspanning in je dag inbrengen.
Laat je niet meesleuren in de negatieve spiraal. Zodra de negatieve gedachtegang op gang komt onderbreek je deze bijvoorbeeld door de ademhaling en je rust moment.  



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor