14 november 2016
Life does not consist mainly, or even largely, of facts and happenings.
It consists mainly of the storm of thoughts that are forever blowing through one's mind.

Mark Twain  
Het begin van de werkweek gaat met de herfstachtige weersomstandigheden gepaard met een grote drukte op de wegen. Als we dan eindelijk onze werkplek hebben bereikt lopen we soms de hele dag achter de feiten aan. Dit geeft een opgejaagd gevoel dat ons het weekend weer snel doet vergeten.
Meegaan in de hectiek en proberen de eventueel verloren tijd in te halen levert vaak niet het gewenste resultaat. Op het moment dat we de mail openen en we worden ook daar overstelpt met berichtjes is de stress ervaring compleet. In deze stemming je mail gehaast beantwoorden levert niet de gewenste verlichting maar doordat we ons laten leven juist extra stress op.
Wat hieraan te doen?
Stop. Stop je interne - vaak negatieve - dialoog en neem afstand van de stressvolle situatie. Neem een aantal diepe ademhalingen en ga terug naar je topmoment van de afgelopen dagen. Koester dit gevoel.
Dit schept ruimte en je kunt beter beslissen wat je het beste kunt gaan doen.
Vervolgens kijk je naar dit kortere lijstje en herhaalt de stappen diepe ademhaling en je positieve gevoel oproepen. Vraag jezelf nu af wat de beste wijze van reageren is.
Voeg waarde toe aan de communicatie en sta stil bij wat je verder stuurt, hoe je dat doet en aan wie je het doorstuurt.
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor