25 december 2016
Innerlijke vrede is de meest solide basis voor wereldvrede.

Lama Gangchen Rinpoche  
 
Wat wordt het vandaag, Eerste Kerstdag, een dag vol verveling en spanning of een feest zoals het bedoeld is? Vandaag in ieder geval tijd voor je zelf en dus tijd om het afgelopen jaar los te laten.
Dat kan prima met de serie waar we mee bezig zijn over hypnose.
Hypnose is niets meer of minder dan een lekker gevoel van loslaten. Terwijl je in een lichte trance (ook zo'n woord met een negatieve klank), of een schijnbaar diepe slaap verkeert, hoor en onthoud je alles. Sommige weten zich niets van een sessie te herinneren, maar weten wel dat het is afgelopen. Gemiddeld gebruiken wij slechts een klein gedeelte van onze mentale vermogens. Met hypnose schijnen we in staat te zijn een groter gedeelte aan te spreken.
Ongemerkt gebeurd dit ook geregeld bijvoorbeeld tijdens het dagdromen, maar dit proces is dus ook te sturen. Door dit te oefenen en de resultaten die dit bij jezelf heeft te observeren doorbreek je de eventuele negatieve gevoelens bij jezelf en ga je het meer waarderen en toepassen.
Stel je voor wat er met je leven zou kunnen gebeuren als je in staat zou zijn bewust gebruik te maken van de volledige potentie van je geestelijke vermogens. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor