28 december 2016
Begeerten zijn minder schadelijk voor de geest dan meningen.
Het intellect staat verlichting meer in de weg dan de zintuigen.

Huanchu Daoren  
 
Zonder nu direct verlichting te willen nastreven zitten er zowel in het Big Mind proces als ook in Voice Dialogue enkele onderdelen die zeker ook in het dagelijkse leven een bijdrage kunnen leveren aan ons welzijn.
De bekende stressballetjes of het je afreageren op een krant of het uitschreeuwen in een lege ruimte zijn hier in principe ook op gebaseerd.
Verplaats je gedachten en laat je even helemaal gaan om alle opgekropte emoties los te laten. Door nu bewust in een stem te gaan staan die bijvoorbeeld staat voor het uiten van je emoties zonder enige restrictie, ben je in staat om hetzelfde euforische gevoel eenvoudig op te laten komen. Het mooie is daarbij dan, dat ook je energie zich aanpast aan de stem waarin je jezelf verplaatst.
Ook kan het natuurlijk subtieler werken, waarbij je ruimte geeft aan milde onderdrukte gevoelens en door deze in stilte te doorleven de puntige stekels van de emotie verwerkt. Het is hierdoor mogelijk je negatieve spaarkaart van opgebouwde emoties weer leger te maken en stabieler in het leven te staan.
Probeer het maar eens als je de innerlijke druk voelt opkomen, of ga naar een ervaren Voice Dialogue of Big Mind facilitator om je bij het proces te laten begeleiden. 




Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor