6 januari 2017
De waarheid kan ver liggen,
maar ze wacht met een eindeloos geduld op ons.

José Carlos Somoza    
Bewust en doelgericht leven is helaas niet voor ieder van ons weggelegd. Het is een enorme uitdaging en vergt onze uiterste inzet, maar daar staat tegenover dat bij het bereiken van het doel een soort heilige graal wacht. Prachtig is het te zien dat het zeker zo is dat er mensen zijn die ons zijn voorgegaan. Het is dus mogelijk.
Op basis van veel onderzoek is het volgende stappenlan ontwikkeld om zowel je doel te vinden als om het vast te houden.
Als eerste is het belangrijk je te verbinden met je hogere zelf. De sprirituele kracht diep in ieder van ons die onze diepste verlangens kent.
Vervolgens schrijf je alles, maar dan ook alles op dat je gelukkig maakt. Sla geen detail over. Waar hou je nu echt van?
Als derde leg je verbinding met je hart. Welke acties geven je een goed gevoel? Dit is je hart kompas, dat is je oneindig wijze, alleswetende deel van je, dat je leven stuurt.
Dan laat je het aan het universum over om dat op je weg te brengen. Alle toevalligheden samen onthullen stukken van je doel puzzel voor je.
Als laatste: Geduld; het universum laat zich niet zo makkelijk sturen. Je doel queeste is een reis die zich stap voor stap aan je toont. Ga ervoor.
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor