8 januari 2017
We're all of us sentenced
to solitary confinement inside our own skins,
for life!

Tennessee Williams
 
Zoals toegezegd een korte toelichting op de belangrijkste vier bloedgroepen.
BLOEDGROEP 0: De oudste en basisbloedgroep, de overlevende aan de top van de voedselketen, met een sterk immuunsysteem dat bereid en in staat is iedereen te vernietigen ­vriend of vijand.
BLOEDGROEP A: De eerste immigranten, gedwongen door de noodzaak van de migratie om een meer agrarische voeding en levensstijl te voeren ... met een meer tot samenwerking geneigde persoonlijkheid om zich te kunnen handhaven in overvolle gemeenschappen.
BLOEDGROEP B: De assimilator, die zich aanpast aan nieu­we klimaten en de vermenging van volken; die de speurtocht vertegenwoordigt van de natuur naar een meer uitgebalanceer­de kracht tussen de spanningen van de geest en de eisen van het immuunsysteem.
BLOEDGROEP AB: De verfijnde afstammeling van een zeldzame fusie tussen de tolerante groep A en de voormalig barbaarse maar evenwichtigere groep B.
Onze voorouders hebben ieder van ons een speciale erfenis nagelaten, die gegrift is in onze bloedgroep. Deze erfenis leeft permanent in de kern van elke cel. Hier ontmoeten de antropologie en de wetenschap van ons bloed elkaar.  



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor