18 januari 2017
Het is niet de hulp van onze vrienden die ons tot steun is,
als wel de gedachte dát ze ons zullen helpen.

Epikouros  
 
Een van de grootste giften van ons hedendaags bestaan is vriendschap. Allemaal willen we mensen in ons leven waar we mee kunnen lachen, huilen, praten en ga zo maar door.
Wkipedia zegt er het volgende over:
Vriendschap is de relatie of verhouding tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht geen rol speelt. Een vriendschap is dus mogelijk tussen man en vrouw maar ook tussen twee mannen of twee vrouwen. Het belangrijkste waarop een goede vriendschap gebouwd is, is vertrouwen en onvoorwaardelijkheid.
Veel van de populaire Amerikaanse series zoals Friends, handelen over hechte vriendschappen en (over)belichten vele aspecten, waarbij ook de negatieve op een humoristische wijze worden belicht.
Denk eens terug aan je jeugd. Hoe bepalend is het hebben of juist niet hebben van vrienden geweest voor je leven? Vooral de mensen die vriendschap hebben moeten ontberen of erger nog gepest zijn zullen hier snel een antwoord op hebben.
Die situatie is niet meer te veranderen, maar wat is de invloed ervan geweest, of nog steeds, op je leven? Vriendschap veranderd en groeit net zoals wij met de jaren.
Morgen aandacht hiervoor. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor