22 februari 2017
Het opperste geluk in het leven
is de overtuiging dat je bemind wordt om wie je bent,
of liever, bemind wordt ongeacht wie je bent.

Victor Hugo
 
Het herschikken van je overtuigingen is geen eenvoudige opgave, maar zeker niet onmogelijk. Helaas wordt hier veelal aan voorbij gegaan als we kijken naar het enorme aanbod wat er is op de dieet markt.
Jazeker er zijn voorbeelden van mensen die erin slagen om op basis van de voorgestelde aanpak gewicht te verliezen. Er is echter veel meer tussen hemel en aarde wat het succes van de aanpak bepaalt.
Door de herschikking van je overtuigingen ben je in staat de ideeën die je hebben gebracht tot waar je nu staat te heroverwegen. Het doel is dan vooral om een balans te creëren in je gedrag en je verlangen.
Daarnaast is het van belang je verlangen te voeden met positieve motivatie. Dat lukt prima met een positieve affirmatie, maar als je dat te overdreven vindt kun je ook jezelf keer op keer complimenteren. Voel je goed! Niets menselijks is je vreemd, iedereen maakt fouten, kijk naar alles wat goed gaat. Denk bij alles wat je eet dat het wordt omgezet in welzijn.
Door je denken op één lijn te brengen met je verlangen gezond te zijn en je goed te voelen verdwijnt de onbalans en kan en zal je de ongezonde gedragingen veranderen.  



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor